A jó termék elsősorban igényes és funkcionális!

Tech és inováció

Az általunk forgalmazott termékek fúziója a divatnak és a funkcionális eszközöknek. Megjelenésükben az igényességet és a szabadságot tükrözik. A funkcióikban a szélsőséges időjárási viszonyok közt is helyt állnak. Az új innovatív technológiáknak köszönhetően könnyű, vízálló és jól szigetelő ruházatban vészelhetjük át az évszakokat városban, erdőben, hegyekben, sportolás, kikapcsolódás, munka közben egyaránt.  

Gore-Tex®

A GORE-TEX® egy vízálló/lélegző anyag mely a lehető legnagyobb komfortot biztosítja viselőjének, még extrém időjárási körülmények között is. A Gore-membrán minden négyzetcentiméterén több, mint 9 milliárd szellőző pórus található, melynek az átmérője a vízcseppnél húszezerszer kisebb méretű, így a víz nem tud átszivárogni az anyagon, de a belül keletkezett pára -mely 700-szor kisebb mint ezek a pólusok- könnyen távozhat az anyag külső oldalára. Az anyag külső felülete DWR-el (tartós vízpergető bevonat) kezelt, így a nedvesség a szövet szálai közé sem jut be, ezzel is elősegítve a tökéletes szellőzést. Fontos, hogy a ruházat minden rétege úgy működjön együtt, hogy a nedvesség ne rekedjen meg a Gore-Tex alatti anyagokban. Ideális ha legalul technikai anyagból készült, izzadságelvezető aláöltözet, ezen egy műszálas hőszigetelő közép réteg (pl. Polartec) és végül a Gore-Tex anyagú külső réteg alkotja a rendszert. Lényeges, hogy a Gore- és más hasonló anyagokat kizárólag erre a célra szánt tisztítószerekkel lehet mosni!

ThermoBall®

A THERMOBALL egy új generációs szintetikus hőszigetelő anyag, mely a The North Face™ és a PrimaLoft® közös fejlesztése. Műszálas anyaga ellenére szerkezete a természetes libapehelyre hasonlít leginkább. A pehelyhez hasonló módon tárolja a meleget: az apró golyók között található légzsebek között megrekedt levegő által létrejött kitűnő hőszigetelő képességgel gondoskodik viselője komfortjáról. A pehellyel ellentétben nedvesen is szigetel, tisztítása is egyszerű és kis méretűre csomagolva sem veszít rugalmasságából.

thermoball-anyag

DryVent®

dryvent-anyag

A DRYVENT™ a The North Face® saját fejlesztésű vízálló/lélegző anyaga. A szövet külső részén egy tartós vízpergető anyag az úgynevezett DWR bevonat helyezkedik el. Mint a többi hasonló anyagnál úgy a DryVent-nél is, a felhasználó által kibocsátott pára az anyag membránjának apró pólusain képes áthaladni, a külső felszínre közvetítve a nedvességet. A páramolekulához képest sokkal nagyobb kívülről jövő vízcseppek azonban nem képesek átjutni ezeken az apró pólusokon, így biztosítva a vízállóságot. A TNF minden DryVent™ ruházata varrathegesztett, így tökéletes vízzáróság jellemzi a varrások mentén, illetve a hímzéseknél is!